KoreaReizen

Hanok Stay: Overnachten in een traditionele Koreaans huis

Bij een Hanok Stay verblijft u  in een traditioneel Koreaans huis. Het is een goede gelegenheid om de traditionele Koreaanse levensstijl en cultuur te ervaren. De traditionele huizen die beschikbaar zijn voor hanok-verblijven zijn tientallen tot honderden jaren oud. Ze zijn enigszins gerenoveerd voor het gemak en de veiligheid van de gasten, maar de traditionele Koreaanse stijl en sentiment blijven behouden. 

Een hanok is opgebouwd met muren van zuiverende rode klei, houten palen en oude dakpannen. Deze huizen worden in de winter verwarmd door een ingenieus systeem; het huis wordt verwarmd door te stoken in het stenen plateau onder het huis en door tunnels wordt de warmte verspreid over de vertrekken. De vloeren bedekt met vinyl, worden verwarmd wat voor een zeer aangename temperatuur zorgt. Er wordt op slaapmatjes op de (in de winter) verwarmde vloer geslapen. Dat klinkt spartaans maar dat valt mee. Het is er heel schoon en redelijk tot heel comfortabel. De aankleding van de hanok’s is compleet met oude meubels, ramen met rijstpapier en houten balken in het plafond.

De Hanok stays die wij boeken behoren tot de beste in Zuid-Korea, met moderne badkamer, westers toilet, tv en koelkast. Sommige beschikken tevens over kamers met een normaal tweepersoonsbed.