KoreaReizen

Hotel en accommodatie voorbeelden

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van het soort hotels dat wij boeken. In het algemeen geldt dat we goede toeristenklasse hotels boeken. Op sommige locaties hebben we ook mogelijkheden om andere soorten accommodaties te boeken, zoals “pensions” of “condo style” (met keukentje, soort appartement). Dit is echter altijd op aanvraag en in overleg (aangeven bij boeken of via e-mail)

Voor zover de hotels bekend zijn op www.tripadvisor.nl  krijgen ze minimaal een score van 3,5 (goed) maar meestal 4 (zeer goed) of hoger (op een schaal van 5)

Update 2024: In afgelopen jaren hebben we het hotel aanbod flink aangepast. Onderstaande is in veel gevallen niet meer actueel, en we werken aan een update van deze pagina. Voor de meeste locaties geldt dat onze hotels net in een tikje hoger segment geboekt worden, in Seoul bijvoorbeeld begint u altijd standaard in een 4-sterren hotel op perfecte locatie. Bij een reisvoorstelaanvraag kunt u ons altijd vragen om meer informatie over de accommodaties. 

Seoul

Hier boeken we in de meeste gevallen een uitstekend 3-sterren hotel in het centrum (Jung-gu). De hotels liggen alle op korte loopafstand van de metro, en restaurants en winkels zijn er in overvloed in de buurt. Met de metro kunt u bovendien bijna overal naar toe in Seoul.

Sokcho

Dit provinciestadje ligt op slechts 10 km van het bekendste nationaal park van Zuid-Korea, Seorak-san, en dit is daarom ook de belangrijkste reden voor de meeste mensen om Sokcho te bezoeken. Daarnaast is het in de zomer ook een zeer gewilde badplaats, zeg maar vergelijkbaar met Scheveningen bij ons. Maar Sokcho geeft ook een authentieke indruk hoe het leven in Korea eraan toe gaat buiten de metropool Seoul. Het is dan ook een leuke bestemming om een aantal dagen door te brengen.

Van hieruit is het makkelijk om naar het DMZ museum en uitkijkpost in het noorden te rijden. Ook is het mogelijk om de 4de infiltratietunnel te bezoeken, zeker een aanrader als u in Seoul niet naar de DMZ bent geweest. In de reisbeschrijving behorende bij uw reis ontvangt u meer informatie over de mogelijkheden in Sokcho.

Qua accommodaties bieden wij een aantal mogelijkheden. Onze standaard keuze is een goed (meestal 4-sterren, afhankelijk van beschikbaarheid) hotel in Sokcho.  Dit ligt vlak bij het centrum en/of haven en strand met voldoende eetgelegenheden en vertier op loopafstand.

Andong

In Andong boeken wij het best beschikbare hotel, echter is het aanbod in Andong beperkt. Dit betekend dat het een prima hotel is (4 sterren op tripadvisor), echter verwacht hier geen 4-sterren standaard. Zo zijn bijvoorbeeld de bedden vrij hard voor Nederlandse begrippen, en de handdoeken aan de kleine kant. Verder zijn de kamers echter ruim, comfortabel en schoon. Bovendien is de ligging van het hotel perfect. U loopt zo vanuit het hotel het centrum in met zijn vele winkels, restaurants en een leuke authentieke overdekte markt.

Gyeongju

Standaard boeken wij hier een prima 3 of 4 sterren hotel voorzien van alle gemakken, ook volgens westerse standaard. We kunnen hier ook leuke alternatieven aanbieden.

“Hanok stay”

Dit is een overnachting in een authentiek Koreaans huis. Dit is een unieke ervaring die u zeker een keer tijdens uw reis zou moeten proberen, en Gyeongju is hiervoor een prima locatie. Houd er wel rekening mee dat u op de (verwarmde) grond slaapt op een soort van slaapmatje (er zijn enkele kamers met normale bedden, echter deze dienen ruim van te voren aangevraagd te worden). De meerprijs voor een Hanok stay bedraagt €45 per overnachting (per kamer)

Busan

Hier boeken we een modern hotel bij Haeundae beach, op loopafstand van het strand en van de metro. In de omgeving van het hotel vind u veel restaurantjes en winkeltjes.

Jeju eiland

Het leukste gedeelte van Jeju eiland is het zuiden, en hier boeken we dan ook het verblijf. Standaard boeken wij een goed hotel in Seokwipo, de 2de stad op het eiland. Seokwipo is een kleine stad met een gezellig centrum waar u veel restaurantjes en winkeltjes vindt. Vanuit Seokwipo kunt u eenvoudig het eiland verkennen.

Jirisan, Gurye

Standaard boeken wij hier een van onderstaande leuke en gezellige hotelletjes, beide vorig jaar volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Dit zijn zeker de betere accommodaties in dit – bij westerlingen – vrij onbekende, maar ontzettend mooi gebied.

Het Parkview hotel ligt op op loopafstand van de ingang van Jirisan nationaal park en de beroemde Hwaeomsa tempel, aan een mooi bergriviertje waar het in de zomer heerlijk toeven is. Dit nieuwe hotel krijgt een score van maar liefst 4.5 sterren op tripadvisor, en niet voor niks:

Het Nogodan hotel ligt op enkele kilometers van Gurye met een schitterend uitzicht op de Jirsan bergen, en vormt dan ook een perfecte uitgangspositie voor wandelingen en dagtochten.

Jirisan, Namwon

Aan de noordzijde van Jirisan nationaal park ligt het leuke provinciestadje Namwon. Vanuit hier is het iets verder (20-30 minuten met de auto) naar de bekendere wandelroutes van Jirisan, maar er zijn ook hier voldoende wandelmogelijkheden dicht bij de accommodaties.

Allereerst het luxe Suites hotel. Hiervoor geldt een kleine meerprijs, en is afhankelijk van beschikbaarheid.

Daarnaast hebben we een unieke ervaring in een echt Koreaans “wellness/sauna” hotel. Dit is minder luxe, maar wel een unieke ervaring. De kamers zijn modern en ruim ingericht, maar de meerwaarde zit hem in de unieke Koreaanse sauna die een vast onderdeel van dit hotel is. Bij dit hotel zit ook een restaurant dat gespecialiseerd is in paling, welke bereidt wordt op echte houtskool BBQ aan tafel. Voor deze accommodatie geldt wel dat het een lokale ervaring is, en het personeel spreekt over het algemeen weinig tot geen Engels (maar met wat handen en voetenwerk, en onze uitgebreide uitleg moet dit zeker lukken).

Mini form to choose alternatieve accommodatiemogelijkheden link
Om ook onze alternatieve accommodatiemogelijkheden te zien klikt u deze link
Om ook onze alternatieve accommodatiemogelijkheden te zien klikt u deze link
Om ook onze alternatieve accommodatiemogelijkheden te zien klikt u deze link
Om ook onze alternatieve accommodatiemogelijkheden te zien klikt u deze link