KoreaReizen

Internet tijdens uw reis

 

Er zijn meerdere mogelijkheden voor nagenoeg onbeperkte internettoegang in Korea. Ten eerste kunt u gebruik maken van de vele wifi hotspots bij restaurants, hotels, in de trein en dergelijke. Echter buiten de steden is de beschikbaarheid beperkter. Ook is de veiligheid van deze hotspots iets om op te letten.

Betere opties zijn het gebruik van e-SIM, prepaid SIM of een WiFi router (ook wel pocket-wifi of mifi genoemd).

Er zijn meerdere aanbieders, maar wij hebben goede ervaringen met KT (Korean Telecom), de grootste provider in Korea. U kunt de (e)SIM of mifi makkelijk reserveren via internet en vervolgens ophalen in de aankomsthal van het vliegveld (locatie in aankomsthal vindt u terug via deze link. Vliegt u met Korean Air of KLM dan komt u via Terminal 2 van Incheon international airport). Via onderstaande knop kunt u de gewenste optie rechtstreeks bij KT reserveren (als u online reserveert krijgt u 10% korting. Het is ook mogelijk om bij aankomst op het vliegveld de SIM te kopen, echter zal dit meer papierwerk en tijd kosten, dus we adviseren om via internet te reserveren).

Als uw telefoon e-SIM ondersteunt, is dit in de meeste gevallen de beste optie. Apple ondersteund e-SIM vanaf iPhone11, Samsung vanaf Galaxy S20 (volledige lijst op https://www.esim.nl/apparaten/). U kunt dan ook uw internetverbinding delen met andere gebruikers of toestellen zoals tablet of laptop door middel van de hotspot- of thethering-functie van uw telefoon.

Voor andere toestellen is een fysieke SIM een goede oplossing, of een losse “mifi”. Een klein apparaatje dat u makkelijk in uw broekzak of tas stopt en dat werkt als een wifi-hotspot.

Boek Pocket Wifi online