KoreaReizen

Onze Filosofie

sanbang-mountain-on-jeju-island-2c-korea_1920x1200_69123

KoreaReizen In het kort

Bij KoreaReizen bent u aan het goede adres als u houdt van avontuurlijk reizen tegen een scherpe prijs. Bovendien hebben wij al de mooiste routes uitgestippeld, de beste hotels voor u uitgezocht, en de hele reis voorbereid inclusief ideeën en tips om de reis zo uniek mogelijk te maken, maar wel met maximale vrijheid en flexibiliteit.

Wat zijn onze kernpunten
  • Reizen tegen betaalbare prijzen
  • Enigszins avontuurlijk ingesteld
  • Geen georganiseerde groepsreizen
  • Individuele auto of trein/bus rondreizen
  • Maatwerk en flexibiliteit

Hieronder gaan we verder in op een aantal van onze kernpunten.

Maatwerk en flexibiliteit

Wij kunnen elke reis op onze site aanpassen aan uw wensen. Wilt u ergens langer of juist korter blijven, wilt u een bepaalde plaats bezoeken of een speciale gelegenheid bijwonen? Wilt u niet vanaf Schiphol vliegen, maar bent u bijvoorbeeld al in Azië en denkt u eraan dit te combineren met een bezoek aan Zuid-Korea? Wij denken met u mee en vinden bijna altijd een passende oplossing! U kiest een bepaalde reis die het dichtst in de buurt komt bij u wensen, en geeft via het opmerkingenveld door welke wijzigingen u graag wilt, en wij zoeken een oplossing.

Reizen met eigen huurauto

road1Uit eigen ervaring weten we dat reizen in Korea met eigen huurauto heel goed te doen is, en een vrijheid geeft die geen enkele andere manier van reizen kan bieden. Dit is veruit de beste manier om het land en zijn cultuur in alle aspecten optimaal te leren kennen! Op www.koreareizen.nl/huurauto staat een informatieve video over autorijden in Zuid-Korea (Engelstalig, eventueel met Nederlandse ondertiteling).

Reizen met kinderen

Koreanen zijn zeer familie georiënteerd, en kinderen zijn een belangrijk onderdeel van het gezin. De eerste vraag die Koreanen vaak stellen is of je kinderen hebt… Anders dan in Nederland gaan kinderen vaak dezelfde tijd naar bed als de ouders…. Wat houd dit in voor het reizen met kinderen? De meeste accommodaties zijn ingesteld op gezinnen (met 1 of meerdere kinderen) en bieden bijna altijd “familiekamers” aan (met extra bed en/of kamer en/of mogelijkheid om op de grond te slapen wat in Korea erg gebruikelijk is (en best comfortabel, zeker met de verwarmde vloeren en een soort matrasjes). Wij kunnen dan ook vaak aantrekkelijke prijzen aanbieden voor gezinnen met kinderen op basis van familiekamers.

Reizen gebaseerd op uw interesses

Als u tijdens het boeken van uw reis aangeeft of u een voorkeur heeft voor bv wandelen, natuur, strand, rust of juist winkelen/stadsleven, dan houden we hier rekening mee in het boeken van de hotels. In de meeste plaatsen hebben we hotels geselecteerd die aansluiten op wensen van onze klanten. Om u een voorbeeld te geven, in Seoul hebben we een hotel dat op een paar minuten loopafstand van een metrostation ligt waarmee u in minder dan 30 minuten in de schitterende bergen ten noorden van Seoul bent en verschillende lange of korte wandelingen kunt maken. Wilt u liever Seoul verkennen, en genieten van de 24 uur economie en shopping mogelijkheden dan boeken we een vergelijkbaar hotel in downtown Seoul. In Seoul kunt u overigens bijna overal naar toe met de metro, alleen is het handig rekening met uw voorkeuren te houden.

Accommodaties

olive pension2Wij boeken uitsluitend goede toeristenklasse accommodaties, meestal 3 of 4 sterren

Wij houden zelf van schone en nette hotels, dus alle hotels en accommodaties die wij aanbieden zijn door ons zelf geselecteerd en uitgebreid getest. U kunt ervan uit gaan dat ze aan onze hoge eisen ten aanzien van hygiëne voldoen.

Wat algemene informatie over hotels in Korea: Naast 4 en 5 sterren hotel die van zeer hoogstaand internationaal niveau zijn (en Koreaans 4-sterren hotel is eigenlijk te vergelijken met een 5-sterren hotel in Nederland, een 3 sterren met een 4 sterren etc.), heeft Korea een aantal niveaus van accommodaties. Wij boeken altijd goede hotels of motels (3 of 4-sterren niveau). Het verschil tussen hotel en motel is een enigszins grijs gebied in Korea, maar hotels bieden meestal ontbijt (maar ook niet altijd), en motels doen dit doorgaans niet (maar ook hier zijn uitzonderingen op). De hotels die wij boeken liggen altijd dicht bij restaurants, en net als Koreanen is het een betere keus om het ontbijt ergens in een restaurant te nemen. Alleen de 4/5 sterren hotels hebben goede internationale ontbijt buffetten, maar de prijs hiervoor is ook zeker “internationaal” te noemen.

Voorbeelden van het soort hotels dat wij boeken vindt u op www.koreareizen.nl/hotels

Standaard boeken we onze hotels zonder ontbijt. Kijkt u ook eens op onze pagina die gaat over ontbijten in Korea en de koffiecultuur

Transfers

Bij aankomst in Korea wordt u opgehaald op het vliegveld en naar uw hotel gebracht.

Om de reizen betaalbaar te houden bieden wij overige transfers van en naar hotels en stations e.d. alleen aan waar echt nodig. In de meeste gevallen adviseren wij de beste manier om op een simpele en comfortabele manier op de gewenste bestemming te komen.

Reis documentatie

Als u een reis bij ons boekt krijgt u uitgebreide reis-documentatie, zowel in de vorm van handige boekjes maar ook in elektronisch formaat (pdf) voor gebruik op mobiele apparaten, zodat u geen kilo’s aan papier mee hoeft te nemen.

Bovendien leveren we in de documentatie ook uitgebreid advies over diverse apps die handig zijn, bv welke subway app voor Seoul het beste is, etc.

U krijgt ook uitgebreide informatie over bijvoorbeeld het rijden in Zuid-Korea, het eten inclusief tips over restaurants enzovoorts.