KoreaReizen

Reportages en artikelen

 

Hieronder vindt u verschillende leuke reportages over de meest uiteenlopende onderwerpen, maar allemaal met betrekking op Zuid-Korea. Klik op de foto’s of op de “Lees verder” links voor de volledige artikelen.

Reizen naar Zuid-Korea: ’n vergeten, veilige bestemming

2018, tekst Reisbijbel

Natuurlijk, bekende Aziatische vakantielanden als Indonesië en Thailand of zelfs Japan en China zijn wellicht een stuk toegankelijker. Zelfs in hoofdstad Seoel spreken de meeste Koreanen die je om hulp vraagt bij een zoektocht in de metro of op straat amper Engels. En het eten is een uitdaging, maar daar helpt Reisbijbel in dit artikel over eten in Zuid-Korea mee en als je de eerste maaltijden hebt gegeten, dan ben je verkocht.

Lees verder

 

Hiken in Korea

2018, door Karin van Rooij

Door het hele land heen zijn Nationale Parken waar de mooiste wandelroutes zijn uitgezet. Deze zijn heel goed aangegeven en worden prima onderhouden. Overal staan informatieve borden langs de kant van de route, zodat je ook meteen weet wat voor soorten planten er groeien en welke dieren er voorkomen. Maar…denk niet dat je alleen bent als je in Zuid Korea gaat wandelen. Hiken is namelijk heel erg populair en zodra het weer zich er voor leent, trekt jong en oud erop uit. Op een zondagmiddag kan het in het bos net zo druk zijn als op een gemiddelde koopzondag in de Kalverstraat!

Lees verder

 

Oppa Gangnam Style

2018, door Eva Hopstaken

Een mooie reportage over Gangnam (een wijk in Seoul, bekend van “Opa Gangnam style”), Coex mall en thee ceremonie in een lokale tempel.

Lees verder

 

 

Olympische winterspelen in Pyeongchang

14 februari 2017, door Rik Spekenbrink

Artikel in onder andere het AD over de Olympische winterspelen in 2018 in PyeongChang Zuid-Korea. Een veelzeggende quote uit het artikel dat betrekking heeft op de Koreaanse mentaliteit: “Als iets blijft hangen, is het de gastvrijheid van de Koreanen en de wil om het de buitenlanders naar de zin te maken

Lees verder

 

Ontbijten in Korea, en de Koreaanse koffiecultuur

december 2016, door KoreaReizen

Ontbijt is één van de belangrijkste maaltijden in Korea. Meestal bestaat een typische Koreaans ontbijt uit rijst, soep en kimshi aangevuld met enkele (bij)gerechtjes zoals gedroogde zeewierbladeren, glasnoodles, vis, pittige groeten of vlees.

Lees verder

 

Zwemmen met je selfie-stick in Zuid-Korea
maandag, 14 september 2015, door reisbijbel

Zuid-Korea kent geweldige stranden en bizarre zwembaden vol wilde glijbanen. Het te water gaan is echter een avontuur op zich. Reken op veel en strenge lifeguards, een badmuts (of pet) in de zwembaden en veel (zwem)kleding. En oh ja, een grote zwemband of reddingsvest natuurlijk. De Koreanen zelf hebben bovendien hun mobiele telefoon in een waterdicht tasje om hun nek, of liever nog: op de selfiestick.

Lees verder

Met je gezin op reis door Zuid-Korea: hiken, surfen en cultuur proeven
donderdag, 10 december 2015, door reisbijbel

Zuid-Korea blijkt alles te hebben voor een stoere gezinsvakantie. Het is er niet alleen veilig, ook is de combinatie tussen wereldstad Seoel, het echte strandleven in Busan en de natuur in de vele goed georganiseerde natuurparken super. Tussendoor maken je kinderen kennis met de rijke cultuur van het land. Het enige dat je als ouder nodig hebt is een slim ingepakte tas, want je maakt heel wat vlieg-, auto-, trein- en metrokilometers.

Lees verder

10 keer eten in Zuid-Korea
november 2015, door reisbijbel

Vergeet de horrorverhalen over kimchi en verwelkom de schaar en stokjes aan je eettafel. Met een beetje geluk past in die tafel een soort barbecue plaat en worden daaromheen allerlei bakjes met bijgerechten gezet. Eten in Zuid-Korea is voor veel Europeanen een avontuur, maar wel eentje met een prima smaak! 10 tips om er te reizen met een goed gevulde maag.

Lees verder

Verslag van 2 en 3-daagse wandeltocht Jirisan
mei 2015, door KoreaReizen

In Mei van 2015 heb ik samen met een vriend de befaamde 2/3-daagse wandeltocht door Jirisan gedaan.

Jirisan-park is het oudste nationale park van Zuid-Korea, ingesteld in 1967. Het park staat bekend om zijn biodiversiteit, en het is het enige park waar nog Aziatische zwarte beren voor komen.

Lees verder

Tip: Gratis rondleidingen door Seoel - meet the locals!
juli 2015, door reisbijbel
Delen past bij reizen. En dus zijn er in steeds meer steden in de wereld vrijwilligers, vaak studenten, die toeristen gratis rondleiden. Contact leg je vooraf via Facebook of een site. En dus vraagt een hip geklede Koreaanse jongen ons voorzichtig onze naam, nog voordat we het metrostation Anguk in de Koreaanse hoofdstad Seoel hebben verlaten. Raak! Wij hebben ons opgegeven voor de Seoel Free Walking Tour en worden in deze wereldstad gastvrij en enthousiast ontvangen.
Ervaar Seoel zonder de toeristische hotspots
juli 2015,  door reisbijbel

Fietsen langs wolkenkrabbers, zwemmen in een openluchtzwembad onder een metrostation en overdekt eten in een van de foodstreets. De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel heeft in al zijn grootsheid ook hele kleine, gewone en mooie activiteiten voor reizigers. Wie de Seoel Tower links wil laten liggen en de bekende pretparken Everland en Lotte’s World ook overslaat, heeft tijd om de dingen te doen die de inwoners zelf ook doen.

Lees verder

Demilitaire Zone Zuid-Korea: het alternatief voor Panmunjeon

juli 2015,  door reisbijbel

Het niemandsland tussen Noord- en Zuid-Korea, de Demilitarized Zone (DMZ), is een must see als je een van beide landen bezoekt. De indrukwekkende geschiedenis wordt pijnlijk duidelijk in het gebied, waar de natuur vrij spel heeft.

Lees verder

 

Skiën tussen de tempels in Zuid-Korea

vrijdag, 27 november 2015, door reisbijbel

Skiën in Azië. Het ligt niet erg voor de hand, maar Zuid-Korea biedt heuse skioorden. En met de prijzen van de Franse skipassen is Zuid-Korea wellicht een prima alternatief voor wie eens echt bijzonder wil skiën.

Lees verder

Boseong, theeplantages

 

Tekst Eva Hopstaken

Boseong, in het zuiden van het land, wordt gezien als de geboorteplaats van de commerciële thee industrie die Zuid Korea rijk is. Hier produceert men de grootste hoeveelheid thee van het gehele land. Tijdens het Boseong Green Tea Festival zijn de meest favoriete onderdelen de onderdelen die je zelf kunt ervaren, zoals het plukken van de thee, thee maken en het proeven van verschillende snacks, gemaakt van groene thee in de vele stalletjes die het festivalterrein rijk is.

Lees verder