KoreaReizen

Temple Stay: Overnachten in een boeddhistische tempel inclusief volledig 2-daags programma

Een tempel-stay is meer dan een overnachting in een van de prachtige en authentieke tempels, gelegen in een schitterende natuurlijk omgeving. Het is een unieke ervaring waarbij je een dag meeloopt in het leven van de boeddhistische monniken. Het programma begint meestal vroeg in de middag, en eindigt de volgende dag na het ontbijt en ochtendprogramma.

In de tempel wissel je je gewone kleren in voor de traditionele kleding, je proeft van het leven in het klooster en volgt het ritme van de boeddhistische monniken. Na de eerste kennismaking en een openingsceremonie is er gelegenheid voor een bezichtiging van het complex. Na het avondeten, dat volgens strikte regels genuttigd dient te worden, is er een wederom een ceremonie. Om 21.00 uur is het bedtijd, want de dag begint altijd vroeg voor de monniken.

Klik voor programmavoorbeeld Temple Stay

 

Afhankelijk van in welke tempel u verblijft kan het programma iets afwijken, maar in grote lijnen is dit een gebruikelijk programma. Het is vaak ook mogelijk om een “vrij programma” te volgen. Hierbij maakt u wel gebruik van diner en ontbijt, en houdt u zich aan de rusttijden van de tempel, maar hoeft u niet het hele programma te volgen.