KoreaReizen

Reizen in zomervakantie 2024

In recente jaren hebben we veel reizen tijdens de zomervakantieperiode verzorgd (juli en augustus). Dit is de warmste periode van het jaar met ook de grootste kans op veel regen. Bovendien kunnen er in deze periode ook typhoons (tropische stormen) voorkomen die gepaard gaan met veel wind en regen, maar vaak maar kort van duur zijn (meestal 1 of 2 dagen waarin het dan veel regent). Voor meer informatie over het klimaat en de seizoenen zie onze pagina “Over Korea“. Dit betekend in sommige (gelukkig uitzonderlijke) gevallen dat we onderdelen van de reis aan moeten passen (zoals bijvoorbeeld vluchten van en naar Jeju als die net samenvallen met de komst van een typhoon). Dit betekend dus ook hogere kans op calamiteiten en last-minute wijzigingen voor de reizen in het zomerseizoen (en de capaciteit die wij achter de hand moeten houden om dit goed af te kunnen handelen). Omdat we ten alle tijde in willen staan voor een goed verloop van alle reizen (kwaliteit boven kwantiteit) hebben we daarom besloten om vanaf seizoen 2024 een gelimiteerd aantal reizen in de zomermaanden te verzorgen.

Wat betekent dit in de praktijk?

Wij bieden alle reizen aan via onze website zoals gebruikelijk, ook voor de zomermaanden. Wij adviseren om indien mogelijk de maanden juli en augustus te mijden. We realiseren ons echter dat dit voor onder andere gezinnen met schoolgaande kinderen vaak de enige periode in het jaar is waarin een langere reis mogelijk is.

Omdat we een limiet hebben op het aantal reizen dat we kunnen verzorgen in deze maanden is het belangrijk om tijdig te boeken. We zullen middels een banner op onze website aangeven wat de nog beschikbare capaciteit is in de zomermaanden. De verwachting is dat we mogelijk al in december 2023 voor sommige weken in de zomerperiode van 2024 volgeboekt zijn, dus hoe eerder u een reisvoorstel aanvraagt hoe groter de kans dat we uw reis ook daadwerkelijk kunnen verzorgen. Met name de eerste 2 weken van augustus zijn ook in Korea “peak season” waarin alle scholen dicht zijn en veel Koreanen naar de kust trekken. Als uw geplande reis in deze periode valt is het belangrijk heel vroeg te informeren naar de mogelijkheden (sommige accommodaties moeten we minimaal 7 tot 9 maand van te voren reserveren om zeker te zijn van voldoende capaciteit en de juiste kamers).

Actuele status (Laatste update 17 april 2024): Reizen met vertrek in Mei en van 7-juli t/m 8-aug zijn volgeboekt. Overige vertrekdata beschikbaar.